Elállás a vásárlástól, jogorvoslat

A webáruházban történő vásárlás szerződésnek minősül a vállalkozás (eladó) és a megrendelő (vevő) között. A szerződés kötelezi a megvásárolt termék átadására, a vevőt pedig a termék vételárának, annak esetleges szállítási díjaival együtt történő megfizetésére.

A www.milvengo.com webáruházban található egyedi ruházati termékek, egyedi ovis zsákok, egyedi ajándéktárgyak, függönyök mind a vevő igénye szerint, az ő általa választott opcióknak megfelelően készülnek, azok nem késztermékek (a termékleírásban szereplő elkészítési idő is azért van feltüntetve, mert a kért méretben/színben/verzióban készítjük el, igény szerint). Minden névre szóló, egyedi termékünkre is vonatkozik a törvény, elállási jogra vonatkozó paragrafusa. A termékek fotói alatt a legördülő menüből történő választási opciók mindössze a megrendelés menetét egyszerűsítik le, azzal automatizálva azt. A vevő a kérésre, az egyedi igényei szerint elkészített termékek kézhezvétele után elállási joggal ez okból kifolyólag NEM élhet.

Nem élhet a vevő elállási jogával, ha:

“olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a  fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak” (Kormány rendelet 45/2014. (II. 26.) 29§. c) )

Forgalmazott termékek esetében a vevő élhet elállási jogával a termék és az azzal egyidejűleg kiküldésre került tájékoztató kézhezvételétől számított 14 naptári napon belül. Elállási szándékát 14 napon belül írásban jeleznie kell postai úton (székhelyünkre, vagy elektronikus úton (e-mailben: info@milvengo.com) . /Kormány rendelet 45/2014. (II. 26.) / A vásárolt terméket elállás esetén köteles saját költségén, 14 napon belül visszajuttatnia a Milvengonak. Ezt követően a termék árát a szállítási díjjal együtt (kivéve azokat a  többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az  általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) az elállástól számított 14 napon belül visszautaljuk, amennyiben a termék sérülés és használat mentesen, számlával és minden tartozékkal együtt visszakerül. A visszapostázási cím székhelyünk címe: (Milvengo, Horgolt Baba Holmi Kft, 4220 Hajdúböszörmény, Erkel Ferenc u 41). Amennyiben a vevő arról másként nem rendelkezik, a visszautalás arra a számlaszámra történik, melyről a termék vételárának utalását teljesítették. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett  értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének  megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. Amennyiben a terméken, annak jellegének, tulajdonságainak és működésének  megállapításához szükséges használatot meghaladó használat fedezhető fel, 70%-os értékcsökkenéssel csökkentett áron térítjük vissza a vételárat. /Kormány rendelet 45/2014. (II. 26.) 25.§/

 A vevőnek jogában áll a 10.000-100.000 Ft közötti értékű termék esetén 12 hónapon belül, – szükség esetén – javítást kérni, három alkalommal. Ebben az esetben a vevő köteles a terméket székhelyünkre saját költségén visszaküldeni (Horgolt Baba Holmi Kft, 4220 Hajdúböszörmény, Erkel Ferenc utca 41), a termék javítását követően pedig visszaküldjük a terméket a vevő részére. Ha a termék nem javítható, akkor lehetőség szerint cserét biztosítunk, ha a csere nem megoldható, akkor visszavásároljuk a terméket. / Kormány rendelet 151/2003. (IX. 22.) 2.§, valamint 5.§ /

  Jogorvaslatért fordulhat a Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testülethez

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
Cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.
Tel: 52-500-710, 52-500-745, Fax: 52-500-720
Ügyintéző: Nemes Brigitta |E-mail: Nemes.Brigitta@hbkik.hu, bekelteto@hbkik.hu

 vagy az online vitarendezési platformhoz, melyet ezen a linken érhet el:
http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-services/index_hu.htm

Az online vitarendezési platform használata regisztrációt igényel az Európai Bizottság rendszerében, majd bejelentkezés után a fogyasztó benyújthatja panaszát a honlapon keresztül, ha nem sikerült közvetlenül rendeznie a jogvitáját a vállalkozással.

Vállalkozásunkat panaszával továbbra is bármikor elérheti az info@milvengo.com e-mail címen.